Macaron, avagy a legegyszerûbb sütemény

2013-01-01

sponsored links


Nagyon hálás vagyok Latsiának, aki felrakta a blogjára ezt a receptet! De ahogy utána olvastam, többen imába foglalták a nevét:)
Nagyon egyszerû, nincs benne hókusz-pókusz pihentetés, stb. Biztos annak is megvan a magyarázata, hogy a nagyok mért így csinálják, de õszintén szólva nem is érdekel.
Tegnap megsütöttem, mára elfogyott. Ennyi. Szépek, finomak és az a sok dícséret.....

Hozzávalók kb. 40 db macaronhoz:

125 g darált mandula, 250 g porcukor, 125 g tojásfehérje (kb. 4 db), 75 g kristálycukor, színes ételfesték

Csokoládés krém (ganache):
150 g étcsokoládé, 1 dl tejszín, 35 g vaj

A darált mandulához hozzászitáljuk a porcukrot és jól összeforgatjuk.
A fehérjéket habbá verjük és mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a kristálycukrot és az ételfestéket. Tovább verjük, míg jó kemény nem lesz. Az ételfestéket eltúlozhatjuk egy kicsit, mert sülés közben fakul a színe a kis ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2013/01/macaron-...

sponsored links

Keres?s