M?zeskal?cs

2022-12-17

sponsored links



Hozz?val?k:

80 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 1,5 dl m?z, 3 toj?s, 30 dkg vaj vagy margarin, 1 tasak m?zeskal?cs f?szerkever?k, 2 te?skan?l sz?dabikarb?na, csipet s?.

Elk?sz?t?se:

1. A m?zet a vajjal ?s a cukorral egyl?basba tessz?k, ?sszeolvasztjuk.

2. Belekavarjuk a m?zeskal?cs f?szert, hagyjuk kih?lni. 

3. A lisztet a sz?dabikarb?n?val elkavarjuk, hozz?adjuk az olvasztott szirupot, a toj?st ?s a csipet s?t.  

4. S?r? massz?t kapunk, egy ?jszak?ra h?t?szekr?nybe tessz?k. 

5. A massz?t lisztezett deszk?n kb. 4-5 mm vastagra ny?jtjuk. 

6. Kar?csonyi form?kkal (gyerekek seg?ts?g?vel) kiszaggatjuk.

7. El?meleg?tett s?t?ben, s?t?pap?rral b?lelt tepsiben megs?tj?k, de vigy?zzunk, mert gyorsan meg?ghet. 150 fokon 10-15 perc alatt elk?sz?l. Ilyenkor m?g ?gy t?nhet, hogy t?l puha, de miut?n kih?lt, pont t?k?letes lesz. 

8. A s?tiket egym?st?l legal?bb 1,5 - 2 cm t?vols?gra tegy?k a tepsibe, mert s?t?s k?zben megduzzadnak. 



Folytats a blogon ... https://sussunk-fozzunk-valamit.blogs...

sponsored links

Keres?s