M?zes-fokhagym?s, s?lt csirkemell sok f?szeres v?r?slencse-f?zel?kkel

2023-10-13

sponsored links

 

 


 
Szeretem az ilyen t?pus? laktat? f?zel?keket ? a h?v?s ?szi napokon pl?ne j?l j?nnek. :)
A v?r?s lencse egy ideje nagy kedvencem, ?s ?ltal?ban indiai m?don szoktam f?szerezni: gy?mb?rrel, kardamommal, koriandermaggal, k?kuszkr?mmel ? j? illatos, ?z?ben is melenget? ?tel. :)
Mivel most nem kaptam sz?p gy?mb?rgy?keret, ez?rt ? sokfajta f?szert haszn?lva ? m?sk?nt ?zes?tettem a lencs?t. Az eredm?nnyel annyira el?gedett voltam, hogy gyorsan le?rtam a receptet, ?s a k?vetkez? alkalommal egy kicsit tov?bbgondolva, h?st is s?t?ttem hozz?. B?r az indiai v?ltozat?t, a dahlt ?n mindig tofuval k?sz?tem, de ezt a f?zel?ket csirkemellel k?pzeltem el. A feh?r holl? ritkas?g? h?sev?s?nkbe ennyi az?rt belef?r. :) Annyira finom ?s laktat?, hogy est?re sem ?hezt?nk meg. :D

 


 

Hozz?val?k 2 szem?lyre:

a s?lt csirkemellhez:
kb. 40 dkg csirkemellfil?
6 nagy gerezd fokhagyma
1 mk. ?r?lt pirospaprika
? mk. cs?p?s pirospaprika
s?
1 p?pozott ek. g?r?g joghurt
2 ek. (ak?c)m?z
3 ek. ol?vaolaj

a lencsef?zel?khez:
15 dkg v?r?s lencse
1 nagy fej lila hagyma
6 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. s?r?tett paradicsom
1 ek. f?st?lt pirospaprika
1 ek. sz?r?tott petrezselyemz?ldje
1 ek. sz?r?tott ?rv?csk?val kevert paradicsompehely (elhagyhat?)
1 csapott ek. morzsolt oreg?n?
1 tk. currypor
1 tk. ?r?lt kurkuma
1 csapott tk. ?r?lt k?m?ny
1 mk. ?r?lt cs?p?s paprika
1 mk. ?r?lt r?mai k?m?ny
1 mk. ?r?lt szerecsendi?
1 j? ek. k?kuszzs?r
1 ek. (ak?c)m?z
6 dl v?z
1 dl habtejsz?n

elk?sz?t?s:
  1. A csirkemellet k?t fil?re v?gjuk, ?s mindk?t darabot f?l centink?nt r?zs?tosan f?lig bevagdossuk.
  2. A f?szereket ?sszekeverj?k a z?zott fokhagym?val, 1 ev?kan?l m?zzel, 2 ev?kan?l ol?vaolajjal, a joghurttal, ?s bed?rzs?lj?k vele a fil?ket. Folpackkal letakarva, 1 ?r?ra h?t?be tessz?k.
  3. A lencs?t alaposan ?tmossuk, lesz?rj?k.
  4. A megpucolt lila hagym?t finomra apr?tjuk, enyh?n s?zzuk, ?s a felhev?tett olajon fed? alatt megp?roljuk. Hozz?adjuk az ?tt?rt fokhagym?t, ?s kis l?ngon 1 percig egy?tt pir?tjuk.
  5. A t?zr?l leh?zva belekeverj?k a f?szereket, a s?r?tett paradicsomot, majd a t?zre visszat?ve, p?r m?sodpercig kevergetve pir?tjuk.
  6. Hozz?keverj?k a lencs?t, fel?ntj?k a v?zzel, ?s lefedve, kis-k?zepes l?ngon elkezdj?k f?zni.
  7. K?zben a p?colt mellfil?ket m?lyebb serpeny?be tessz?k, egy kis vizet ?nt?nk al?, ?s negyed?ra alatt fed? alatt ? egyszer ?tford?tva ? puh?ra p?roljuk (ha egy h?st?vel k?nnyed?n ?t tudjuk sz?rni a h?st, akkor j?.) Ezut?n fed? n?lk?l magasabb fokozaton addig f?zz?k, hogy a lev?b?l kiforrjon a v?z. K?zben a h?sdarabokat 2-3-szor ?tford?tjuk.
  8. A fil?ket s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k, beecsetelj?k ol?vaolajjal, r??ntj?k a megmaradt szaftot, ?s grillezve 15-20 perc alatt megs?tj?k, mik?zben a s?t?si id? fel?n?l megkenj?k m?zzel.
  9. A k?sz h?sokat ? 10 perc pihentet?s ut?n ? a bev?g?sok ment?n felszeletelj?k.
  10. Amint a lencse megpuhult, a f?zel?ket m?zzel ?zes?tj?k ?s ut?nas?zzuk. A s?lt csirkemellel egy?tt t?laljuk.
Megjegyz?s:
N?lam 2-es grill fokozaton, a k?z?ps? s?nbe tolva s?lt a h?s, de akinek a s?t?je ilyet nem tud, az 200?C-on, alul-fel?l s?t?ssel k?sz?tse el.

 


 


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/10/mezes...

sponsored links

Keres?s