Lépesméz torta
sponsored links
Ha valami különlegességre vágysz ? külalakban és ízben is ? ez Neked való!
Ez egy olyan lépesméz torta, amiben nincsen lépesméz :), a külalakjáról kapta a nevét. Kicsit utánanéztem, nevezik ezt indonéznek, malájnak, vietnáminak és kínainak is és vannak különbözõ színes variációk is (fehér, sárga, zöld) és bonyolultabb elkészítési módok is.
Hozzávalók:
21 dkg kristálycukor
2,4 dl víz
8 dkg vaj
16 dkg sûrített tej
18 dkg liszt
6 db tojás
3 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A cukrot aranysárgára karamellizálom, majd óvatosan beleöntöm a vizet és a vajat. Félreteszem hûlni.
A tojásokat felverem villával és hozzáadom a kihûlt karamellhez.
Belekeverem a sûrített tejet és a liszt és szódabikarbóna keverékét. A palacsintatésztánál folyósabb masszát kapunk.
10 percig állni hagyjuk.
180 °C-ra elõmelegített sütõben kb 1 órát sütöm (tûpróbáig).
Érdekes, ruganyos állagú lesz a belseje.
Csokiöntettel tálalhatjuk (a színe alapján általában csokiízt várnak az emberek).
Konyhalál Facebook oldal: itt!
Forrás: http://vikigyujtemeny.blogspot.hu/2010/08/indonez-lepesmez-torta.html
Hasonló bejegyzések:
Lerókázott torta (banános)
Pompon torta
Vakondtúrásos cola torta
Pesthidegkút télen ? kókuszos torta
Zsiráfmacska-banánrépa torta a SAD-ra