Lángoló csirketál

2014-01-27

sponsored links

Hétköznap már nem igazán van energiám esténként fõzni, de a mai naptól már napközben is lesz rá idõm, így igyekszem pótolni az elmaradásaimat. Nagyon nagy munkálatok folynak az otthonunkban, az elmúlt három hétvégén mindig csináltunk valamit barátainkkal, akiknek ilyenkor megháláljuk munkájukat egy-egy finom ebéddel. 

Most hétvégén egy rakott makarónit készítettem, ami nagyon finom lett, azonban a fotózásra nem maradt idõ. A két héttel ezelõtti ebéd pedig egy úgynevezett lángoló csirketál volt, ami szintén nagy sikert aratott.


Hozzávalók:
kb. 50 dkg csirkemellfilé
2 közepes alma
1 vöröshagyma
4 krumpli
2 nagyobb répa
só, bors
A páchoz:
2 ek. méz
2 ek. mustár
2 gerezd fokhagyma
1 ek. fahéj
1 kk. szerecsendió
1 ek. curry
1 tk. csípõs paprikakrém ( pl.: Erõs Pista)
fél dl olaj

A páchoz összekeverem az olajjal a fûszereket, majd a csirkemellet felszeletelem és a pácba forgatom, majd állni hagyom, amíg elõkészítem a köretet. Minden zöldséget megtisztítok, és nagyjából egyforma darabokra vágom. Sütõzacskóba teszem a hússzeletekkel és a páccal együtt, majd lezárom és jól összerázom. 
Pár helyen megszurkálom a zacskót, majd egy hõálló edénybe téve 180°-on 35-40 perc alatt készre sütöm. Ezután kinyitom a zacskót és egy kicsit megpirítom az étel tetejét, majd együtt tálalom õket.



Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2014/01/la...

sponsored links

Keres?s