Lábtörlõm

2014-05-14

sponsored links

Már jó régen elakartam készíteni a virslis lábtörlõt.
Most jött el az ideje ennek.....


Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • fél cs friss élesztõ
  • 1 kk cukor
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája +1 kenni a tésztát
  • 2 ek olaj 
  • kb fél kg virsli legjobb a bécsi vagy frankfurti, a hosszúságuk miatt
  • szezámmag
  • 3 db füstöltsajt szeletke


Elkészítése:

  • A szokásos módon kelt tésztát dagasztattam a kenyérsütõ dagasztójával.
  • Egy fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam újnyi vastagra, és ráemeltem egy 34x24 cm sütõpapírra
  • Bevagdostam a szélétõl 2 cm-re, 3 cm vastag csíkokra.
  • Beledugdosgattam a félbevágott virsliket,megkentem tojással,füstöltsajt darabkákkal megraktam, majd szezámmaggal megszórtam.
  • 180 fokon kb 35 percig sütöttem ,amíg szép piros lett a tészta.


Fotózni kivittem a szabadba,nem kellett volna,mert a hirtelen hõmérséklet változástól a virsli kissé beráncosodott.
Ez a kis esztétikai hiba azonban mit sem változtatott a kitûnõ ízén.



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/05/lab...

sponsored links

Keres?s