Lusta asszony meggyes palacsintája (vegán)
sponsored links
A nagy meleg nyári napokban talán nem kívánunk palacsintasütés miatt a tûzhely melege mellett álldogállni. Ha mégis palacsintát ennénk, jó lehetõség tepsiben megsütni. Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel remek desszert.
A recept:
Hozzávalók:
?1 csésze teljes kiõrlésû liszt
?1 csésze fehér liszt
?1 csésze zabpehely liszt (vagy õrölt zabpehely)
?víz
?1 csipet só
?2 evõkanál lenmag õrölve
?meggy
?sütõpapír
Elkészítés:
A palacsinta száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a vizet. Szénsavas vízzel is készíthetjük. A zabpehely-liszt és az õrölt lenmag segíti a tésztát abban, amiben máskülönben a tojás. Összekeverés után, elvileg palacsintaszerû tésztát kell kapjunk, enyhén sûrûbb lesz, mint a tojással kikevert. Ha túl sûrû, vízzel hígíthatjuk, ha túl folyós, keverjünk hozzá még egy kevés lisztet. Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta egy részét. Megszórjuk meggyel, majd a meggyek tetejére egy kevés tésztát csepegtetünk, hogy a tésztába tapadjanak a meggyek. Kb. 15 perc alatt elõmelegített sütõben megsül a tészta. Felszeletelve tálaljuk, megszórhatjuk porcukorral (pl. nyírfacukrot mi is kávédarálón megõrölhetjük).
Ebbõl a mennyiségbõl 2 adagot is süthetünk.