Lusta asszony meggyes palacsintája (vegán)

2014-08-04

sponsored links

meggyes palacsinta sütöben.jpg

A nagy meleg nyári napokban talán nem kívánunk palacsintasütés miatt a tûzhely melege mellett álldogállni. Ha mégis palacsintát ennénk, jó lehetõség tepsiben megsütni. Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel remek desszert.

A recept:

Hozzávalók:

?1 csésze teljes kiõrlésû liszt

?1 csésze fehér liszt

?1 csésze zabpehely liszt (vagy õrölt zabpehely)

?víz

?1 csipet só

?2 evõkanál lenmag õrölve

?meggy

?sütõpapír

 

Elkészítés:

A palacsinta száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a vizet. Szénsavas vízzel is készíthetjük. A zabpehely-liszt és az õrölt lenmag segíti a tésztát abban, amiben máskülönben a tojás. Összekeverés után, elvileg palacsintaszerû tésztát kell kapjunk, enyhén sûrûbb lesz, mint a tojással kikevert. Ha túl sûrû, vízzel hígíthatjuk, ha túl folyós, keverjünk hozzá még egy kevés lisztet. Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta egy részét. Megszórjuk meggyel, majd a meggyek tetejére egy kevés tésztát csepegtetünk, hogy a tésztába tapadjanak a meggyek. Kb. 15 perc alatt elõmelegített sütõben megsül a tészta. Felszeletelve tálaljuk, megszórhatjuk porcukorral (pl. nyírfacukrot mi is kávédarálón megõrölhetjük). 

Ebbõl a mennyiségbõl 2 adagot is süthetünk.

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/08/04/lusta_ass...

sponsored links

Keres?s