Linzer

2014-04-18

sponsored links




Hozzávalók:
40 dkg. liszt
1 cs. sütõpor
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 db. tojássárga
25 dkg ráma

Töltéshez : baracklekvár
Díszítéshez : porcukor beszórás
Eszközök : bármilyen alakú kiszúró

Elkészítés :
- a vajat a porcukorral összemorzsoljuk
-óvatosan belemorzsoljuk a többi hozzávalókat is
- majd gyors mozdulattal tésztát készítünk
- ne sokáig gyúrjuk mert a tésztában megolvad a vaj és lágy lesz
- fokpakkba csomagoljuk és hûtõben pihentetjük 30 percig
- lisztezett deszkán kinyújtjuk és különbözõ alakokat szúrunk ki a tésztából
- szilikonos sütõpapira rakjuk kissé távol egymástól
- elõmelegített sütõben 160-180-fokon kisütjük
- akkor jó ha a süti széle halvány barna, ne süssük túl mert száraz lesz
- csak akkor vesszük le a sütõpapírról ha kihûltek
- végül  baracklekvárral  összetölthetjük és porcukorral beszórjuk

Minél tovább áll annál puhább lesz, egy folpakkal takarjuk le hogy ne száradjanak ki.





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2011/05/tojasos...

sponsored links

Keres?s