Limoncello házilag

2014-02-01

sponsored links

Nagy kedvencem ez az olasz citromlikõr. Bármikor, ha Olaszországban jártam, nem mulasztottam el hozni belõle. Sajnos tavaly nem sikerült eljutnom, pedig terveztem, de az élet másként alakította a dolgokat.
Így hát most itthon próbáltam elõállítani ezt a finomságot és mondhatom, nem is lett rossz.:)
Hozzávalók : 0,5 l jó minõségû vodka, 4-5 citrom héja, 25 dkg cukor, 2,5 dl víz.
Elkészítése: a citromok héját gondosan megmosom, többször is jól lesikálom, hogy eltávolítsam róla a vegyszereket. (Persze lehet kezeletlen citrommal is készíteni, akkor nem ennyire macerás,:) de én nem kaptam még itt nálunk sohasem olyant.)
A citromok héját nagyon vékonyan lehámozom, vigyázva, hogy ne kerüljön bele a fehér húsból, mert akkor keserû lesz a likõr. Ezt követõen vodkában hagyom ázni egy befõttes üvegben a citromok héját legalább 2 hétig, idõnként megkevergetve.
2 hét elteltével, a vízbõl és a cukorból szirupot fõzök, majd lehûtöm. A tinktúrát átszûröm, hogy a citrom héjak már ne kerüljenek bele a likõrbe, majd összevegyítem a cukor sziruppal. Jó, ha még 2 hétig kibírjuk, hogy ne iszogassuk. :) Elárulom, mi nem olyan családból származunk, akik ezt megállják kóstolgatás nélkül.:)


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2014/02/limo...

sponsored links

Keres?s