Limara Péksége Könyv

2014-08-06

sponsored links


Most már nagyon izgulok, hiszen csupán két hét és augusztus 20-án megjelenik az elsõ, Limara Péksége könyv. 
Kb. egy évvel ezelõtt kezdtünk róla beszélgetni a Csipet Kiadóval és késõ õsszel neki is láttam a receptek válogatásának, írásának, a sok-sok próbasütésnek. Ezután tavasszal következett egy hosszú hét, amikor az összes receptet megsütöttem és fotóztuk. Az idõjárás nem volt túl kegyes hozzánk, hiszen szinte egész héten szakadt az esõ, ami ugye a kelttésztáknap nem épp ideális, fõként, hogy most a legjobb formájukat kellett hozniuk. De azt hiszem, végül mi gyõztünk, a fotók gyönyörûek lettek. Néhány kép a könyvbõl:

 


 

A kemény fedeles könyvben 72 recept található 188 oldalon, köztük sok új, olyan, ami még nincs a blogon és olyanok is, amik fent vannak, de újragondolva kerültek bele. Minden recepthez tartozik fotó és sokhoz fázisfotó, illetve rajz is. 
A 8 fejezet közül az elsõben a kenyérsütés 12 lépését írtam le, az alapanyagoktól kezdve az eszközökig, a dagasztásról, formázásról, sütésrõl, fortélyokról, hibalehetõségekrõl és azok kivédésérõl. Ezután kezdhetünk sütni, kenyereket, kalácsokat, kuglófot, péksüteményeket, töltött péksüteményeket, lepényeket, pogácsákat, stb.......

A könyv már kedvezményesen megrendelhetõ a www.hazipekek.hu oldalon. Remélem szeretni fogjátok! :)

A Könyvbemutató augusztus 20-án lesz Budapesten. Helyszín: Cafe Dumas
Fõ utca 17, Budapest, Hungary, 1011

Szeretettel várunk mindenkit!


Képek, amik a fotózáson készültek vagy kimaradtak a könyvbõl:










Folytats a blogon ... www.limarapeksege.hu/2014/08/limara-p...

sponsored links

Keres?s