Limara féle magvas rozskenyér

2012-01-02

sponsored links


A karácsonyi idõszakban rengeteget sütöttem fõztem, és a sok készülõdéstõl teljesen kipurcantam. Sajnos arra már nem volt energiám, hogy a recepteket is megosszam Veletek. Hát eljött az idõ, hogy sorban nekilássak. Mi legyen az elsõ?

Mivel annyira jól sikerült, isteni finom volt és már másodszor is elkészítettem Limara csodálatos magvas rozskenyerével kezdeném.
Limara receptjét nagyon picit alakítottam át, az itthoni hozzávalók tükrében. Eddig sima élesztõs kenyereket sütöttem, azok is finomak voltak, de ez az öregtésztás változat minden várakozásomat felülmúlta. Nekem nincs kenyérsütõ gépem és mivel az öregtésztát késõ este, a kenyeret másnap hajnalban csináltam a konyhai robotgépem dagasztó  részét sem akartam használni a szomszédok miatt, kézzel készítettem.

Hozzávalók:

Öregtészta (Graham-lisztes)

25 dkg BL 80 liszt
25 dkg graham liszt vagy tönköly ...

Folytats a blogon ... kiskonyha.blogspot.com/2012/01/limara...

sponsored links

Keres?s