Lila káposzta

2014-11-13

sponsored links

lilakáposztasalkis01.jpg

A lila káposzta hasznos tulajdonságai vitathatatlanok, mégis jóval ritkábban fogyasztjuk mint zöld rokonait. A keményebb struktúrája, az antocianinoknak köszönhetõ erõsebb, némileg fanyar íze bizony nem mindenkinek tetszik. A piacon sem leljük minden árusnál, sokkal kevesebbet termesztenek belõle, ami bizony elég nagy kár, hiszen sok finom és mutatós ételt készíthetünk vele. Csak tudnunk kell hogyan használjuk fel! Nyersen ideális saláta alapanyag, különösen jó társa a húsételeknek, segít szervezetünknek az állati fehérjét megemészteni, és felszívódni, a megszokott burgonyával és tésztafélékkel ellentétben.

A káposztafélék fogyasztásával gyengéd serkentõ hatásuknak köszönhetõen kimozdítjuk a májat és a többi testszöveteket pangó állapotukból.

A kertünkben lévõ káposztának felhasználhatjuk a laza növésû alsó leveleit is mert ezekben gyûlik össze a legtöbb E vitamin. Magas a C vitamintartalma és jelentõs jódforrást jelent a fogyasztása.

A káposzta leve csökkenti a depressziót, ezen kívül begyógyítja a fekélyeket, a benne lévõ U vitaminnak köszönhetõen. Ehhez ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/11/13/lila...

sponsored links

Keres?s