Libazsírban konfitált libacomb aranyló krumplival

2014-03-11

sponsored links


Aki még nem készített ilyet, az gyorsan lásson hozzá: leírhatatlan, mennyire finom, omlós, ízletes és még sorolhatnám róla a szuperlatívuszokat. Receptügyben magyar és külföldi (angol és francia) oldalakon keresgéltem, tulajdonképpen nagy eltérések nem voltak közöttük, esetleg talán a fûszerezésben vagy a felhasznált "alkatrészben". Az én fantáziámat most a liba- vagy kacsamell birizgálja, legközelebb olyasmit konfitálok majd. Sõt, úgy gondolom, hogy a combok mellé akár a mell is belekerülhetett volna, de én nem egész jószágot vettem, hanem csak combokat.
Mondjuk, körülményesebben is fogtam hozzá, mert zsírolvasztással kezdtem - libahájat vettem , de akinek van kész kacsa- vagy libazsírja, az eleve azt használhatja.

Libazsírban konfitált libacomb aranyló krumplival

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész libacomb vagy 2 comb és 1/2 libamell, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott teáskanál szárított rozmaring, 1/2 teáskanál szemes bors, 1/2 teáskanál köménymag, 1 lila hagyma, 6-7 cikk fokhagyma, 5-6 babérlevél, 1-2 kisebb ágacska szárított csombor (borsikafû), 1,5 dl félszáraz fehérbor, kb. 1 liter ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/03/l...

sponsored links

Keres?s