Libasült egresszósszal

2014-07-23

sponsored links


Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg libahús, só, bors, zsiradék.
Az egresszószhoz: 50 dkg egres, 1 evõkanál vaj vagy zsír, 1 evõkanál liszt, 5-6 dkg cukor, 2 evõkanál tejföl, só.
Elkészítése:
A libahúst feldaraboljuk, sóval és borssal fûszerezzük, hõálló edénybe helyezzük, és néhány órára hûtõbe tesszük. Egy serpenyõben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a húsra, és kevés vizet aláöntve, fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedõ nélkül pirosra sütjük.
A megtisztított és megmosott egrest kevés vízben felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és kissé megsózzuk. A vajból (zsír) és a lisztbõl világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl vízzel, és kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a tejfölt, hozzáadjuk az egrest, és kavargatva kis lángon fõzzük, míg kellõen be nem sûrûsödik.
A sült libahúst az egresszósszal tálaljuk.

Liba helyett kacsa vagy csirkehússal is kínálhatjuk.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s