Levendulás puszedli

2014-07-20

sponsored links

Még mindig levendula... és ha már levendula, a Muskátli Büfé által kiírt, "balatoni nyár" témájú, 65. VKF-re is neveznék vele. Ezt a puszedlit kóstolva már csak fantázia szükséges ahhoz, hogy a tihanyi levendulamezõkön érezzük magunkat.:)
Nem ez az elsõ recept amit a Sütidobozról kipróbálok, de gyanítom hogy nem is az utolsó. Csodás fotók és szuper receptek találhatóak ott, most levendulás kekszet szerettem volna sütni, és erre esett a választásom. Jól választottam, pihe-puha aprósütit kaptam. A tepsiben pedig tényleg hagyjunk elég helyet köztük, mert eléggé megnõnek!

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 púpos tk. (szárított) levendulavirág
1/2 citrom leve
1 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 tojás
12 dkg cukor
5 dkg margarin
2 ek. méz
1 ek. víz
kristálycukor a bevonáshoz

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a levendulát, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a margarint a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük.A cukros-margarinos masszához hozzáadjuk a tojást, a vizet és a mézet és az egészet simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és robotgéppel csomómentes masszává keverjük. Az így kapott masszából diónyi golyókat formázunk, és kristálycukorba forgatjuk. (Ez egy kicsit nehezebb mûvelet, mert elég puha a tészta.) A golyókat sütõpapírral bélelt sütõlapra tesszük, egymástól legalább 5 cm távolságra (fontos, mert sütés közben nagyon szétterülnek). Tetejüket enyhén megnyomkodjuk (kb. ujjnyi vastag maradjon) és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 10 perc alatt megsütjük. Miután kivettük, pár percet hagyjuk hûlni és utána könnyen levehetõ a sütõpapírról.


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/07/le...

sponsored links

Keres?s