Levendulás-kókuszos-fehércsokis cookie

2014-04-05

sponsored links

Hú ezt a kekszet még szeptemberben sütöttem meg elõször és fotóztam le, csak most jutottam el odáig, hogy feltegyem ide. :) Sógornõm névnapjára szántam valami egyedi ajándékot, és eszembe jutott, hogy szereti a levendulát. Nem tudtam, vajon kóstolta-e már valaha, így mindenképp valami ehetõt szerettem volna ajándékozni neki.

Mivel a levendulának elég erõteljes az aromája, így olyan más ízekkel párosítottam össze, melyek mellett nem lesz a süti “szappan ízû”. A kókusz remek párosítás hozzá, a fehér csoki pedig a Jolly Joker ebben a szenthármasban, igazán büszke voltam a végeredményre. :)

És ami a leglényegesebb,  sógornõmnek is ízlett, és mint elmondta, ezelõtt még nem kóstolta soha a levendulát, így új ízélménnyel gazdagodhatott általam. :)

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 púpos tk szárított levendulavirág
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 8 dkg nádcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 7,5 dkg vaj
  • 1-2 ek víz
  • 4 dkg fehér csoki forgács (vagy apróra vágott)

Elkészítés

  1. A lisztet, levendulát, szódabikarbónát, sót, kókuszreszeléket és a fehér csokit összekeverjük.
  2. A vajat a nádcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a vizet is.
  3. Apránként elkeverjük benne a száraz alapanyagokat.
  4. A masszából diónyi golyókat formálunk, sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, és kezünkkel kb. ujjnyi vastagságúra lenyomjuk.
  5. 180 °C-ra elõmelegített sütõben megsütjük.

Ebbõl a mennyiségbõl kb. 25 db keksz lesz. Nyugodt szívvel ajánlom a dupla adag sütését, mert nagyon finom! :)


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/aprosutemenyek/l...

sponsored links

Keres?s