Levendulás fehércsokoládés fagylalt

2014-07-19

sponsored links

Nagyon szeretem a fagyikat, talán jobban, mint a sütiket. Nyaralás alatt elnyaltam egy párat és a legjobban a levendulás fehércsokis és a narancsos étcsokis ízlett, de természetesen azt is hozzá kell tennem, hogy olasz jellegû, készítésû fagyiból. Akkor már kigondoltam, ha haza jövök akkor elkészítem én is. Sikerült ízre eltalálnom, talán egy picivel csokisabb lett, de az sosem baj. Nem nagy adagot készítettem, mert csak kísérleteztem vele.










Levendulás fehércsokoládés fagylalt
Hozzávalók (600ml):
200 ml állati tejszín (30%-os)
1 tk. szárított levendula
250 ml tej
3 tojás sárgája
50 g cukor
80 g fehércsokoládé (+20 g reszelve)

Elkészítés:
A fagyigépet 24 órára tegyük fagyasztóba.
A tejszínt forraljuk fel a levendulával és fõzzük pár percig, majd szûrjük le.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, majd a leszûrt tejszínt és tegyük vissza a gáztûzhelyre. Addig fõzzük közepes lángon, amíg el nem kezd sûrûsödni. Adjuk hozzá a fehércsokoládét és olvasszuk fel. Várjuk meg míg kihûl, majd tegyük hûtõbe egy éjszakára.
Másnap töltsük a gépbe folyamatos keverés mellett és 40 percig hagyjuk dolgozni. Amikor kész a reszelt fehércsokit keverjük hozzá és tegyük egy dobozba, majd mehet a hûtõbe pár órára.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/leven...

sponsored links

Keres?s