Levendulás sárgabarack fagyi

2016-07-12

sponsored links



Kedves jó barátunk kertjében óriási levendula bokrok vannak és kértem is tőle egy jó nagy csokorral......
A mindent betöltő erős illata több recept ötletet is inspirált, melyek közül a fagyi az első.
Az én elképzelésem szerint a levendula mellé mindenképp szükség van egy kis savanykás gyümölcsre. Első blikkre rögtön a sárgabarack ugrott be, mint valami elválaszthatatlan társa a levendulának. Utóbb kiderült, hogy nem volt ez rossz elgondolás.

A levendula virágokat lehúztam a szárról és úgy használtam fel. Óvatosan kell adagolni, mert rendkívül erős aromájú.

Fagyi:
Tej 3,5 %: 1,-
Tejszín 30%: 0,10
Répacukor: 0,25
Dextróz: 0,02
Sovány tejpor: 0,02
Glükóz szirup: 0,02 ...

Folytatás a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2016/07/l...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok