Leveles tésztában sült, ötfûszeres darált hús

2014-02-06

sponsored links

levtésztás rakott 02

Már említettem, hogy gyakran tartok a hûtõben valamilyen ízesítéssel bekevert darált húst. Megkönnyíti a hétköznapokat, mert sok formában felhasználható. Így volt ez aznap is, mikor ez az étel készült. Nem töltöttem fél óránál többet a konyhában ;)

Hozzávalók:

2 cs. leveles tészta- készen kapható

70 dkg darált sertéshús

2 ek. kínai ötfûszer-keverék

2 tojás

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

bors

12,5 dkg spenót (kb. 4 maroknyi)

2 padlizsán

2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

bors

feta sajt

A mázas cserép edényt beolajoztam, ráfektettem a leveles tésztát, és körbevágtam az edény formájára. Megszúrtam itt-ott villával, elõmelegített sütõbe toltam, kicsit elõsütöttem, míg rózsaszínes lett.

Közben a húst befûszereztem, beleütöttem a tojásokat, hozzá adtam az összeaprított hagymákat. Kevés olajon folyamatosan keverve fehéredésig sütöttem, majd szûrõlapáttal átszedtem egy másik edénybe. A visszamaradt lében megpároltam a spenótot.

Az elõsütött leveles tésztán egyenletesen eloszlattam a spenótot, rákanalaztam a húst, és a leveles tésztából kiszúrt virágokkal borítottam.

200 fokos sütõben 25 perc alatt megsütöttem.

Amíg sült a hús, összekockáztam a padlizsánokat. Egy serpenyõben olajat melegítettem (úgy 3-4 evõkanálnyit), megfonnyasztottam benne a fokhagymát, majd nagy lángon, folyamatosan keverve megpirítottam a padlizsánt. Sóztam, borsoztam. A felkockázott fetával tálaltam.levtésztás rakott 03

levtésztás rakott 05

 

 



Folytats a blogon ... reviczkyblog.com/2014/02/06/leveles-t...

sponsored links

Keres?s