Lepénykenyér kontakt grillen sütve

2014-01-15

sponsored links

Nemrég végre beszereztem egy kontakt grillt és felavatására kenyeret sütöttem benne.
Igen, így volt, persze elõtte vendégem számára sütöttem csirkemellet is, így azért nem akkora szentségtörés a dolog - azt hiszem :)

Jó móka volt, most türelmesen dagasztottam, kétszer kelesztettem és maximális hõfokon végül seperc alatt meg is sültek a kenyérkék.

Medvehagymás, olívaolajos koktélparadicsom saláta, spenót, lucernacsíra és sajt került bele (miután kisültek és kettévágtam a kenyérkéket), vendégem pedig kapott még námi szalonnát és szalámit is.

Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 10 dkg sima liszt
- pici xilit
- egy csipet só
- kb. 2 dl langyos víz
- 2 ek. olíva olaj
- 1 ek. búzasikér
- 5 g szárított élesztõ

Elkészítés:
A liszttel összekeverjük a búzasikért, a sót, xilitet és élesztõt, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet és alaposan megdagasztjuk a masszát, hogy sima, rugalmas kenyértésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára keleysztjük, majd újból átgyúrjuk és ismét megkelesztjük.
Öt részre vágjuk a tésztát, gombócokat formálunk belõlük, amiket kb. másfél centi magas korongokká formálunk, és a grillsütõt összezárva kb. 10-12 perc alatt megsütjük a lepényeket.






Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s