Lenmagos szendvicskenyér és mákos epres citromos smoothie - paleo

2014-04-18

sponsored links






Elõször is el szeretném mondani, mennyire örülök annak a sok üzenetnek, e-mailnek, kommentnek, amit kaptam az utóbbi idõben. Ez ösztönöz továbbra is arra, hogy folytassam tovább a blogot, hiszen mi másért is írna valaki blogot, ha nem ezért. Nagy öröm nekem, hogy sokak kedvelik a receptjeimet, az ízvilágomat, a képeket. Szóval köszönöm nektek kedves olvasók, követõk itt és a facebookon is:)

Húsvétra gondoltam mégis sütök egy paleos kenyeret, hogy legyen nekem is valami. Bár az utóbbi kenyerek nagyon bejöttek a nem paleos páromnak, sõt a mandulavajasat sütöttem már az õ kedvéért fél adagban. Ki hitte volna:) A receptet itt találtam, de átalakítással készítettem el, ehetõ lett, de azért sokat dobott rajta a grillezett lazac:) Valami finommal a tetején meg tudom enni, de szerencsére ez is nagyon ízlik az én Aranyemberemnek, így legalább biztosan el fog fogyni. A ma reggeli smoothie-ba is becsempésztem a mákot és a citromot az eper mellé, nagyon finom lett.

A kenyér hozzávalói:
2 egész tojás
2 tojásfehérje
1/2 tk. Himalája só
1 dl mandulatej/víz
1 ek. szezámmagolaj
3 ek. kókuszvaj olvasztva
20 dkg nyílgyökérpor
10 dkg darált lenmag (nem lenmagliszt) ha van sárga lenmag, nekem csak barna volt
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütõpor (gluténmentes)
1 tk. almaecet

Epres citromos mákos smoothie hozzávalói (2 kisebb adag):
10 dkg eper
1 fagyasztott banán
1 ek. mandulavaj
3 ek. citromlé 
1 bio citrom reszelt héja (nálam kimaradt)
2 ek. mák
2,5 dl kókusztej
+ édesítés, ha nem elég a banán

A kenyérhez a tojásokat és a fehérjéket habosra kevertem, hozzáadtam a sót, a mandulatejet, a szezámmagolajat, az olvasztott kókuszvajat, az almaecetet és elkevertem. Ha nincs szezámmagolaj, akkor kimaradhat, én szeretem, mert nagyon finom ízt a kenyereknek, péksütiknek. A száraz hozzávalókat elvegyítettem és hozzákevertem a tojásos masszához. Nekem csak sima barna lenmagom van, de ha van sárga, akkor nem lesz ilyen sötét színû a kenyér. Egy sütõpapírt beáztattam vízbe, jól kicsvartam, ezzel béleltem ki egy kisebb kenyér formát. Beleöntöttem a masszát, 180 fokos sütõben nálam 35 perc alatt lett kész, tûpróbával érdemes ellenõrizni. Rácsra borítottam és kihûtöttem. A smoothie hozzávalóit betettem a turmixgépbe és siméra turmixoltam. Ha nincs fagyasztott banán, akár az eper is lehet fagyasztott vagy pár jégkockát lehet bele tenni. Nekem elég volt a banán édessége, de ízlés szerint lehet bele tenni plusz édesítést. Ez két kisebb adag, de én mondjuk meg bírom inni egyedül is:)






Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s