Lencsesaláta

2014-01-02

sponsored links

Újév elsõ napján mi is természtesen lencsével kezdtük az étkezések sorát, méghozzá a következõ variációval:


Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma

Öntethez:
- 1 ek citromlé
- 2 ek ecet (10%-os)
- 3 ek méz
- 6 ek olivaolaj
- 2 ek mustár
- só, bors

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk és pár órára vízbe áztatjuk. Fõzés elõtt leöntjük róla a vizet, majd új adaggal öntjük fel. A babérlevelekkel, fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval 30 perc alatt készre fõzzük. Vigyázzunk, hogy ne maradjon teljesen kemény, de ne is fõzzük szét túlságosan.
A lilahagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. Mikor a lencse kész leszûrjük, kivesszük a babérleveleket meg a fokhagymákat és szobahõmérsékletûre hûtve hozzákeverjük a hagymakockákat és az öntetet is. Lehetõleg egy napig hûtõben állni hagyjuk, hogy jobban összeérhessenek az ízek. Hogy még inkább szilveszteri legyen a fogás fogyasztás elõtt adhatunk hozzá fõtt virsli karikákat is, de ez nem kötelezõ ;)
?

Folytats a blogon ... sunisuti.blogspot.com/2014/01/lencses...

sponsored links

Keres?s