Lencsesaláta

2013-01-01

sponsored links


Boldog Új Évet kívánok minden kedves Pékség olvasónak!

Újév napjához rengeteg babona, szokás tartozik. Ezen a napon pl. nem szabad kivinni a szemetet, mert kidobjuk vele a szerencsénket. Nem szabad veszekedni, mert az egész évünk veszekedéssel telik majd. Nem szabad baromfihúst enni, mert elkaparja a szerencsénket. A hal is tiltott, mert elúszik vele, kivéve a folyó parti vidékeken, mert ott ahány pikkely, annyi pénz áll a házhoz. Szilveszter napján tilos minden ételt elfogyasztani, hogy az újévben se szenvedjünk hiányt....
Ezen a napon érdemes felvágni egy egész kenyeret, hogy egész évben legyen kenyerünk. Hosszúra kell nyújtani a rétest, a boldogságunk miatt. Ha korán reggel friss kútvízzel mosakodunk szerencsénk lesz, frissek és egészségesek leszünk. Töltsük tele az összes kiürül vagy félig lévõ tárolódobozt (liszt, cukor, só, fûszerek,kávé, stb....)hogy egész évben bõséggel éljünk!
És amit szinte mindenki betart, együnk lencsét, hogy az új évben se ürüljön ki a pénztárcánk! Nos, én biztos ami biztos alapon a szilveszteri vacsorához lencsesalátát, újév napjára pedig lencselevest készítettem. Azt gondoltam, hogy a kiskorú szakasz (ahogy a barátnõm emlegeti a gyermekeket) nem is fogja majd megkóstolni a salátát, de kellemesen csalódtam, ízlett nekik is, és az egyébként nem nagy lencsefogyasztó barátainknak is.
Apukám mindig azt mondta, amit ezen a napon teszünk, azt fogjuk egész évben is tenni. Ezért úgy ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2013/01/le...

sponsored links

Keres?s