Lencseleves

2014-01-01

sponsored links

Hozzávalók:
  • 500 g lencse
  • 125 g kolbász
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • piros arany
  • olaj
  • liszt

Elkészítés:
  1. A lencsét elõre beáztatjuk. A hagymát, sárgarépát és petrezselymet megpucoljuk.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, a kolbászt, sárgarépát, petrezselymet felkarikázzuk.
  3. A kolbászt tesszük elõbb a fazékba, a kolbászból kiolvadó zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselymet. 
  4. Fedõ alatt együtt pároljuk ezeket a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lencsét és 2-3 l vizet.
  5. Fûszerezzük sóval, õrölt borssal, hozzáadjuk a babérleveleket és 2 ek házi piros aranyat.
  6. Amikor a lencse megpuhult, rántást készítünk kevés olaj és 2-3 evõkanál liszt felhasználásával, ezzel a levest besûrítjük.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Kínáljunk tejfölt a leveshez. 
- Az Újévhez kötõdõ hiedelmek szerint az év elsõ napján mindenképpen tanácsos lencsét enni, mert az meghozza a gazdagságot az új évre. Itt olvashatunk bõvebben a szilveszterhez és új évhez kapcsolódó gasztro babonákról.



Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/01/lenc...

sponsored links

Keres?s