Lencsegulyás

2014-07-31

sponsored links

Most, hogy itt a jóidõ, sokszor bográcsozunk a kertben, és hogy ne legyen unalmas mindig csak a babgulyás, ezért ezúttal lencsébõl készítettük! :P

Még annak is nagyon ízlett, aki egyébként a lencsét nem nagyon szereti! ;)

A recept:

  • 15 dkg füstölt szalonnagulyás2.jpg - felcsíkozva
  • hagyma - apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 2 csípõs paprika - apróra vágva
  • 3 paradicsom - felkockázva
  • 3 paprika - felkockázva
  • 1 kg sertéscomb - összekockázva
  • 30 dkg lencse - elõzõ este beáztatva
  • répa - karikára vágva
  • fehérrépa - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva

  Fûszerek:

  • 1/2 cs friss petrezselyem
  • 1-1 ek füstölt só, füstölt pirospaprika
  • 2 kk Himaláj 
  • 1 kk bors, citromborschili, õrölt köménymag

A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a csípõs paprikát, majd pár perc után a paprikát, és további néhány perc múlva a paradicsomot. Néhány perc pirítás után, amikor egy sûrû levet kapunk belõle, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, felöntjük 3 liter vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és 1-1,5 óráig fõzzük. Ekkor sorban beletesszük a zöldségeket, és további fél óra alatt az egészet összefõzzük.

Tipp:

Én még akartam bele fõzni egy kis árpát is, de a többiek szerint így is tökéletes volt! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/07/31/lencseg...

sponsored links

Keres?s