Lencsegulyás
sponsored links
Most, hogy itt a jóidõ, sokszor bográcsozunk a kertben, és hogy ne legyen unalmas mindig csak a babgulyás, ezért ezúttal lencsébõl készítettük! :P
Még annak is nagyon ízlett, aki egyébként a lencsét nem nagyon szereti! ;)
A recept:
- 15 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
- 3 hagyma - apróra vágva
- 1 fej fokhagyma - felkarikázva
- 2 csípõs paprika - apróra vágva
- 3 paradicsom - felkockázva
- 3 paprika - felkockázva
- 1 kg sertéscomb - összekockázva
- 30 dkg lencse - elõzõ este beáztatva
- 3 répa - karikára vágva
- 2 fehérrépa - felkarikázva
- 2 krumpli - felkockázva
Fûszerek:
- 1/2 cs friss petrezselyem
- 1-1 ek füstölt só, füstölt pirospaprika
- 2 kk Himaláj só
- 1 kk bors, citrombors, chili, õrölt köménymag
A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a csípõs paprikát, majd pár perc után a paprikát, és további néhány perc múlva a paradicsomot. Néhány perc pirítás után, amikor egy sûrû levet kapunk belõle, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, felöntjük 3 liter vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és 1-1,5 óráig fõzzük. Ekkor sorban beletesszük a zöldségeket, és további fél óra alatt az egészet összefõzzük.
Tipp:
Én még akartam bele fõzni egy kis árpát is, de a többiek szerint így is tökéletes volt! ;)