Lencsefõzelék vörösboros gombás marhaszelettel

2014-01-04

sponsored links

Lencsefõzelék vörösboros gombás marhaszelettel

A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.

Hozzávalók:
  • 20 dkg lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5  db citrom
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • 1 ek liszt 
  • 2 ek tej
  • olívaolaj
  • 2 szelet marhahûs
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 1 db chil
  • 1 db paradicsom
  • 4 fej csiperke gomba
Elkészítés:

A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirosparika , fokhagyma, olívaolaj, irány a hûtõ.

Másnap a lencsét fûszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem fõni.

A húst egy serpenyõben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.

A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.



Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/01/lenc...

sponsored links

Keres?s