Lencsefõzelék

2014-07-13

sponsored links




Hozzávalók:
1 zacskó lencse
füstölt szalonna vagy sonka
babérlevél, só, ételízesítõ, pirospaprika
fokhagyma
2dl tejföl, tej vagy tejszín
liszt, olaj

Anyukámtól tanultam, nekem így a legfinomabb.

A lencsét beáztatom éjszakára majd másnap füstölt szalonna- vagy sonka darabkával, babérlevéllel puhára fõzöm.
Só, ételízesítõ megy bele aztán csak idõnként figyelni, hogy kell -e pótolni a levét.
Ha puha, akkor berántom.
Olajon a lisztet aranysárgára pirítom és 1-2 gerezd fokhagymát nyomok rá. Ekkor leveszem a tûzrõl, nehogy megégjen. Kis pirospaprikát is teszek a rántásba majd hideg vízzel elkeverem és ezzel sûrítem be a fõzeléket. Újraforralom és 2dl tejföllel vagy tejszínnel dúsítom. Ha kell és túl híg, akkor behabarom.

Folytats a blogon ... rapidvacsi.blogspot.com/2014/07/lencs...

sponsored links

Keres?s