Lencsecsíra

2013-01-03

sponsored links



Újév napján fõztetek lencsét?
Fõztem én is a családnak, egy kis marékkal pedig kicsíráztattam. 2 evõkanálnyi mag volt, a csírák pedig kinõtték a tálat, amiben csíráztak, a sokszorosára megnõttek!

A lencsecsíra nagyon egészséges, tudtátok, hogy a csírák gyógyító hatását már az ókorban felfedezték? A csírák telis-tele vannak ásványi anyaggal, vitaminokkal, rostokkal, növényi fehérjével és telítetlen zsírsavakkal valamint enzimekkel.. Gyulladáscsökkentõk, kiváló csonterõsítõk, és segítik az érvédõ koleszterin termelõdését. A lencsecsíra tele van értékes aminosavakkal, kiváló fog- és immunrendszer erõsítõ.

És nem utolsó sorban, a hagyomány szerint, aki újév napján lencsét eszik, lesz sok pénze... :)

Sokféleképpen lehet elkészíteni, csak egyet ne tegyetek! A lencsecsírát ne fõzzétek meg!

Most legutóbb két könyvben is olvastam, hogy milyen nagy jelentõsége van az enzimeknek, és annak, hogy a zöldségeket, de fõleg a csírákat nyersen együk. És ugyanezekben a könyvekben a következõ receptben azt írják, hogy fõzzük 20 percig... (????? ezt ki magyarázza el nekem??????)

Lencsecsíra saláta 1 adag
1 csésze lencsecsíra (ez egy jó nagy marék) ...

Folytats a blogon ... gittarawfood.blogspot.com/2013/01/len...

sponsored links

Keres?s