Lekváros /Bazsalikomházakkal Epreknek/

2014-06-07

sponsored links

Itt is van a csodálatos bazsalikomos eperlekvár recept, amik már az üvegekben várakoznak, hogy két hét múlva velem együtt átléphessék az új lakás ajtaját. :)
eperlap.jpg

Az epreket megmossuk.
Zöldjét eltávolítjuk.
Egy nagyobb lábosba tesszük õket.
Körülbelül 5 percig fõzzük, ezalatt levet ereszt, és így jobban kijön az eper íze, mintha egybõl a cukorral melegítenénk össze.
Amikor elkezd bugyogni adjuk hozzá a cukrot, a megmosott, felaprózott bazsalikomot és a citrom levét.
Még egy jó tíz percig állandó kevergetés mellett készre fõzzük.
Forrón, a sterilizált, meleg edényekbe öntjük.

Azonnal lefedjük és fejjel lefelé fordítjuk.
Amikor kihûlt visszafordítjuk, és hûvös sötét helyre tesszük.

Sweet tipp: Ízlés kérdése, hogy valaki egészben, vagy feldarabolja fõzi ki az epreket; ha te úgy szeretnéd a végén akár egy botmixer segítségével le is turmixolhatod. Ebben az esetben azonban vigyázz, hogyha kihûl melegítsd újra, hogy mindenképpen forró lekvár kerüljön az üvegekbe!
eperjam.png

 

Sweet tipp: ha biztosra akarsz menni, egy kiló eperhez add egy nagyobb zacskójú dzsemfix háromnegyedét.

www.facebook.com/blogthesweetlife

NAGYON JÓ FÕZÕCSKÉZÉST ÉS MÉG SZEBB HOSSZÚ HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
/Mademoiselle Marshmallow/

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... thesweetlife.blog.hu/2014/06/07/lekva...

sponsored links

Keres?s