Lecsó

2014-07-23

sponsored links

Fõzzünk - de nem is akár mennyi lecsót - s utána tegyünk úgy, mintha már többet nem tudnánk enni. Mit is csinálunk a sok-sok maradékkal? Hát üvegbe rakjuk és majd télen elõszedjük,


Végy 3 kg vastag húsú zöldpaprikát, és 3 kg húsos paradicsomot, 3 óriási fej hagymát, 2 evõkanál mangalica zsírt, sót, 1 üveg méreg erõs és 1 üveg édes Ajvárt.
 
A paprikát, paradicsomot, hagymát felszeleteljük. Az olvasztott zsírba belerakjuk a paprika szeleteket, lefedjük és amikor már kezd kissé színesedni a héja, akkor rárakjuk a vékony karikára szeletelt hagymát. Fedõ alatt fõzzük jó ideig, majd rárakjuk a felszeletelt paradicsomokat. Ízlés szerint sózzuk. Amikor kezdi elfõni a levét, akkor a két üvek Ajvárt hozzákeverjük és szintén fedõ alatt, összefõzzük. Utána levesszük a fedõt, és addig fõzzük, amíg a levét el nem fõvi, és besûrûsödik.
Ez mennyiségtõl függõen eltarthat 4-5-6 órát is, de én csakis így szeretem a lecsót.
 
Frissen sült bucival,  füstlivel tálaljuk, de van a családban, aki tojással kérte. No én se füstli, se tojás, csak úgy natúran, de sokat ám a tányérra :)

 
A megmaradt jó sok lecsót (még forró állapotában) üvegekbe rakjuk, tetejét rácsavarjuk, fejreállítjuk pár percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihûlni. Semmilyen tartósítószert nem tartalmaz.


Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2014/07/lecso...

sponsored links

Keres?s