Lecsó bogyiszlói paprikából, cukkinibõl csípõs kolbásszal
sponsored links
Lecsó bogyiszlói paprikából, cukkinibõl csípõs kolbásszal
Ki voltam éhezve egy jó csípõs lecsóra. Minden hozzávaló adott volt a csípõs hegyespaprika kivételével. De a végeredmény így is kiváló lett. Pont olyan csípõs, ahogy akartam.Hozzávalók:
- 80 dkg sárga és piros bogyiszlói paprika
- 1 db kápiapaprika
- 1 db kicsi cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 4 db chili
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt csípõs kolbász
- só
- õrölt feketebors
- õrölt csípõs fûszerpaprika
- olívaolaj
A hagymákat aprítom, a paprikát darabolom, a szalonnát kockára vágom.
Egy nagy serpenyõben bõ olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a paprikát.
Feldarabolom a cukkinit és a paradicsomot is, a paprikához adom, rávágom a chilit, sózom, borsozom.
A kolbász megmosom, majd néhány perc elteltével a bõrt hosszában bevágom, lehúzom. A kolbászt felszeletelem, a lecsóhoz adom. Szórok rá bõven pirospaprikát. Megkeverem és már lehet is tálalni.
Kenyérrel fogyasztom.