Lecsó berakása, csirátlanítás befõzõautomatával
sponsored links
A nagybani piacon vettem ma paprikát. Úgy gondoltam, korai még berakni, hiszen drága még a paprika, nekem a kertben pedig nincs . Úgy gondoltam, ha kapok olcsón, akkor mégiscsak elkezdem az elsõ adagot befõzni. Gyermekeimmel vásárolni mentünk , a szeptemberi iskolakezdéshez vettünk nekik farmereket és pólót. Utána sikerült olcsón megvenni a lecsó hozzávalóit.
Így készítettem el.
- 6 kiló paprika
- kb . 2-3 kiló paradicsom
- kb. két kiló hagyma (ezt frissen ástam ki a kertbõl)
- kb. fél liter olaj,
- só és pirospaprika
A hagymát apróra vágtam, az olajon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, majd beletettem a paradicsomot és a paprikát. Ez a mennyiség bizony csak egy óriási fazékba fért bele, én úgy hívom a nagysága miatt ezt a fazekat, hogy lakodalmas fazék :)
Mikor puhára fõtt , kiszedtem üvegekbe, és 90 fokon , 30 percig automatáztam. Nagyon finom, télen, amikor felbontok egy üveggel, teszek bele füstölt kolbászt és felvert tojással készre fõzöm pár perc alatt. És ami a legfontosabb, hogy nincs benne tartósítószer!
Ebbõl a mennyiségbõl 12 db hétdecis üveg lett, és maradt a családnak vacsorára is.