Lecsó,a tipikus...

2014-07-24

sponsored links

nyári étel.Nem szeretem enni,készíteni viszont igen.Családom kedveli,én meg úgyis fogyózok már megint :( Pont jó
 -pár szelet bacon szalonna (nálam most 4)
-10db húsos paprika (+ 1 csípõs,ízlés szerint)
-4db érett paradicsom
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 kis bögrényi tarhonya
-1 szál lecsókolbász
-zsír,õrölt paprika,só,bors,fokhagyma
 A hagymát finomra vágom,és egy kis kanálnyi zsíron,a csíkozott bacon szalonnával együtt lepirítom.
A paprikákat félbe vágom,szeletelem,a paradicsomokat meghámozom(utálom mikor a bõre ott úszkál az ételben),cikkekre vágom.
A lepirított hagymára teszek egy kanál fûszerpaprikát,felöntöm kis hideg vízzel,visszapirítom zsírjára.Ráteszem a paprikát,aztán a paradicsomot,kis vizet,sózom,borsozom,fokhagyma,kis víz,hagyom rotyogni.Közben a kolbászt felkarikázom.Mikor a paprika megpuhult hozzáadom a kolbászt,pár perc múlva a tarhonyát is.Arra figyelni kell,hogy mennyi lé van alatta,a tarhonyának ugyanis kell hogy legyen mit magába szívjon! Általában kétszeres mennyiségû folyadékot vesz fel.Tehát ha egy csészényi tarhonyát teszek bele,akkor minimum két csészényi l legyen alatta,inkább kicsit több.Ki hogy szereti,én nem szoktam nagyon tömörre készíteni,legyen kis leve.


Folytats a blogon ... csakiskedvtelesbol.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s