Lazacos szendvicstorta

2014-01-15

sponsored links

Az alábbi sós tortát szülinapra, partira vagy csak egy egyszerû baráti összejövetelre is elkészíthetjük. Mutatós és nagyon finom.

Lazacos szendvicstorta

Hozzávalók: 20 dkg füstölt lazac, 1 tasak szeletelt toast kenyér, 1 kígyóuborka, 1 darab piros kaliforniai paprika, 30 dkg mascarpone krémsajt, 20 dkg tejfölös sajtkrém, 1 dl tejföl, 1 kötés petrezselyemzöld, 2 kötés kapor, só, bors, egy sárgarépa, néhány szem fekete olajbogyó.

Elkészítése: A hozzávalókat elõkészítjük, a zöldségeket megmossuk. A zöldf ûszereket apróra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk és szeletekre vágjuk, a paprikát kis kockákra vágjuk. A krémhez a mascarponet, a tejfölös  sajtkrémmel és a tejföllel összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd három felé osztjuk. Az egyikbe kavarjuk a kapornak a felét, a másikba kavarjuk a petrezselyemzöldet és a piros paprikát. A harmadikat fehéren hagyjuk. A kenyérszeleteket elosztjuk 4 részre, mert 4 rétegünk lesz. Egy tálcára vagy tálra kiterítjük az elsõ rend kenyeret, majd megkenjük a kapros krém felével, és kirakjuk uborkával. Rárakjuk a második adag kenyeret, majd megkenjük a paprikás krém felével és rácsipkedjük a lazac felét. Rárakunk még egy adag kenyeret, amit megkenünk szintén kapros krémmel, kirakjuk uborkával, majd ráhalmozzuk a maradék lazacot. A negyedik rend kenyeret megkenjük a maradék paprikás krémmel, és lefele borítva a lazacos részre helyezzük. A fehér krémmel befedjük a torta tetejét, lekenjük az oldalát, majd apróra vágott kaporral kirakjuk az oldalát. A tetejét a maradék uborkával, a csíkokra szelt sárgarépával, olajbogyóval és petrezselyemzölddel díszítjük. Behûtjük, majd szeleteljük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/01/15/lazaco...

sponsored links

Keres?s