Lazacos frittata

2014-05-08

sponsored links

Nevezhetjük egyszerûen tojásos sült pitének vagy akár tepsis rántottának. Most már lassan újkrumpli és zsenge borsó is kapható, szóval ezt ne hagyjátok ki!
Lazaccal készült. Ez a megoldás olyankor tökéletes, amikor igen kevés lazacunk van és több éhes ember.



Hozzávalók (20*26 cm-es tepsibe, de ha laposabb pitét szeretnénk, akkor kicsit nagyobba is mehet) 

Ez az adag 3-4 fõnek vacsorára elegendõ egy kis krémsajtos vagy hagymás- tejfölös pirítóssal, tökéletes mellé a tökmagolajjal meglocsolt pirítós is. Elõételnek, partifalatnak 6-8 fõre is elég.

200 g zöldborsó
200 g krumpli
7 nagy tojás (L)
2 ek. tej
2 ek. tönköly finomliszt
1 hagyma (lehetõleg újhagyma, de annak hiányában vöröshagyma is jó)
só, bors

1 szelet lazac (250 g)
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
só, bors

A lazacot megmosom megszárítom, fûszerezem, rászórom a reszelt citromhéjat és rácsurgatom a citromlevet. Sütõpapírral bélelt tepsiben 180 fokon nagyjából 15-20 perc alatt megsütöm (mi nem eszünk félig sült húst, így inkább túl szoktam sütni).
A borsó és krumpli hámozott, tisztított mennyiség. A krumplit vékony karikára vágom. Bõ sós vízben 5-10 perc alatt puhára fõzöm a borsót és a krumplit. A hagymát is megtisztítom, apróra vágom. A tojásokat felverem, hozzáadom a tejet és a lisztet, majd hozzáadom a zöldborsót, krumplit, hagymát és az apró darabokra szedett lazacot ( a bõrét nem tettem bele). Fûszerezem.
Kivajazott tepsibe teszem és elõmelegített 200 fokos sütõben 20-25 perc alatt megsütöm. A tojásnak teljesen át kell sülni. Melegen is szépen szeletelhetõ. 




Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/05/la...

sponsored links

Keres?s