Lazac fehérboros gombaszósszal

2014-02-25

sponsored links

Nagyon szeretem/szeretjük a Párommal együtt a lazacot, sajnos elég ritkán tudom megengedni magamnak, hiszen nálunk nagyon drága. A szüleim nem is ettek eddig lazacot, most õk is megkósolhatták, nagyon ízlett nekik is, még apum is megkóstolta, az pedig nagy szó :)


Hozzávalók (2 személyre): 40 dkg lazacfilé, 50 dkg apró csiperkegomba, 2 hagyma, 2 dl fõzõtejszín, 0, 5 dl fehérbor,  2 - 3 evõkanál frissen csavart citromlé, só, kevés olaj, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, metélõhagyma.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. A gombát megmossuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük, a megdinsztelt hagymához adva megpirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk. Mikor a levét elfõtte hozzáadjuk a bort, sózzuk, és addig pirítjuk, míg a bort is elfövi, ekkor hozzákeverjük a tejszínt, újraforraljuk, ha szükséges sózzuk, 1 - 2 evõkanál citromlével ízesítjük.
A lazacfilé bõrét lehúzzuk, 2 - 3 nagyobb szeletre vágjuk. A vajat felforrósítjuk, és a lazacfilét picit megsózva, mindkét oldalán 1 - 2 perc alatt átsütjük, majd megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel és metélõhagymával, megöntözzük kevés citromlével.
A sült lazacszeleteket a gombaszósszal tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s