Laskagombás lepény klorofillal

2014-01-02

sponsored links





Hozzávalók:                                                                          
  • 1/2 csomag készre nyújtott leveles tészta
  • 10 dkg. bébi spenót
  • 2 -3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg késõi  laskagomba (a csecsemõ tenyér nagyságú a nyerõ!  )
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál olaj
  • ? doboz mascarpone
  • 2 tojás
  • 10 dkg. reszelt sajt
Elkészítés:
  1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. (A laskagomba szívós húsú, nem túl könnyen emészthetõ gomba, ezért lehetõleg a hozzávalókban jelzett méretût szedjük/vegyük. A piacon kapható nagy lapajokat egye meg, aki termelte.) A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk. A gomba levét elpárologtatjuk, szárazra sütjük.
  2. A leveles tésztát akkora tepsibe vagy sütõformába simítjuk, hogy pereme is legyen, a tésztát villával több helyen megszurkáljuk.
  3. A krémhez a tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a mascarponéhez keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a bébi spenótot is a krémhez keverjük. A masszát ráöntjük a tésztára. Erre a rétegre rásimítjuk a gombát.
  4. 180 fokos sütõben kb. 30 percig sütjük. Majd rászórjuk a sajtot, kicsit hagyjuk rápirulni. (kb. 10 perc) Kicsit meghûlve, a félretett marék bébi spenóttal megszórva tálaljuk.

A lepény langyosan a legfinomabb, másnap átmelegítve pedig még annál is jobb.  

Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2014/01/laska...

sponsored links

Keres?s