Langyos, különleges saláta az egészség jegyében

2018-03-19

sponsored links

Laktató saláta különleges alapanyagokkal

Nemrég libacombot sütöttem, a kacsa és ez is a kedvenceim. Lassan, alacsony lángon, ropogós-omlósra készítve, szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon.

Mondhatnám, hogy pont ebben a salátában képzeltem el a sült libacombot, de ez nem teljesen így van. A többiek (mármint a kis finnyás gyerekeim) finom libazsíros tört krumplit és sok savanyúságot kaptak hozzá, ez pedig az én tányéromra került ?



Langyos saláta libacombbal, édesburgonyával, mozzarellával



Hozzávalók 4 fõre:

2 libacomb

2 édesburgonya

1 csomag rukkola

2 mozzarella golyó

2 gránátalma

Só, bors

1 nagy ág rozmaring

(Olíva)olaj



Az öntethez:

1 ek méz

2 ek mustár

4 ek olívaolaj

2 ek vörösborecet

1 gerezd fokhagyma

1 csipet só és bors



Az öntethez a mézet simára keverjük a mustárral, megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Mehet hozzá az olaj és az ecet, mikor egynemû, hûtõbe tesszük felhasználásig.

A libacombba masszírozzuk a sót és borsot, egy tepsibe ültetjük, rátépkedjük a rozmaring-leveleket, lefedve 160 fokon kb. 1,5-2 órát sütjük. Akkor lesz jó, ha a csont mellé szúrt kés könnyen beleszalad. Ekkor levesszük a fóliát, magasra állítjuk a sütõt és rápirítjuk a bõrt.

Kivéve langyosra hûtjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megsózzuk, kézzel összeforgatjuk. Elterítjük egy tepsin, 200 fokos sütõben 20-30 perc alatt puhára sütjük (sütõfüggõ, ellenõrizzük). Ezt is kissé kihûtjük

Tálaláskor 4 nagy tányéron elosztjuk a rukkolát, az édeskrumpli-hasábokat, rátépkedjük a húst majd a lecsepegtetett mozzarellát. Közvetlen fogyasztás elõtt megcsorgatjuk az öntettel.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s