L?ngos

2023-02-25

sponsored links

Tegnap reggel az egyik FB csoportban egy gy?ny?r? l?ngos k?pe fogadott. ?pp azon morfond?roztam, r? kellene sz?nnom magam a s?t?sre - de ut?lom az olajban s?t?st -, amikor B?lint felh?vott, hogy este hazaj?nnek. Szerencs?re ez gyorsan eld?nt?tte a sorsomat, olajban s?t?s ide, vagy oda...

sajnos, az esti f?ny miatt s?t?tek a k?pek

Hozz?val?k:

  • 60 dkg liszt (70% teljes ki?rl?s?t ?s 30% finomlisztet haszn?ltam.)
  • 3-3,5 dl langyos v?z,
  • 3 dkg friss ?leszt?, 
  • 1 te?skan?lnyi cukor (n?lk?le is felfut az ?leszt?, csak lassabban, de nyugodtan beleteheted, mert keleszt?si folyamat sor?n a cukor alkoholl? ?s sz?ndioxidd? alakul)
  • 1 csapott ev?kan?l s?
  • 2 ev?kan?l tejf?l
  • 3 ev?kan?l olaj + 1 ev?kan?lnyi olaj a ny?jt?shoz
  • a s?t?shez olaj
  • az ev?shez tejf?l ?s sajt

Elk?sz?t?s: 

Fontos: ha reggelire szeretn?d enni, este csin?ld meg, ha este szeretn?d enni, akkor reggel csin?ld meg a t?szt?t, ?s a k?zb?ls? id?ben tartsd h?t?szekr?nyben! (A d?lben ev?sen nem gondolkodtam el. J )

A v?zbe belemorzsoltam az ?leszt?t, hozz?adtam a cukrot, ?s hagytam ?llni 10 percen ?t. Egy t?lba belesz?rtam a liszteket ?s a s?val elkevertem. Beletettem a tejf?lt ?s hozz??nt?ttem a felfutott ?leszt?t, majd j? alaposan kidagasztottam. Hozz?adtam a 3 kan?l olajat ?s azzal is ?tdagasztottam. ?gy csin?ltam az eg?szet, hogy miut?n a t?szta m?r j?l elv?lt t?l fal?t?l, m?g egy kicsit tov?bb dagasztottam az olajjal. Ezut?n lefedtem a t?lat ?s betettem a h?t?szekr?nybe, ahol gy?ny?r?en megkelt.

S?t?s el?tt kivettem a h?t?szekr?nyb?l ?s hagytam szobah?m?rs?kleten 30 percet ?llni. 

A t?szt?t elosztottam annyi fel?, ah?ny l?ngost akartam s?tni (11 darabot csin?ltam, ?gy kb. 36 g sz?nhidr?t van 1 darabban) ?s egyes?vel gomb?cokat form?ztam. A beolajozott kezeim k?z?tt kiny?jtottam k?r alak?ra, majd egyes?vel kis?t?ttem. B? olajban s?t?ttem ?gy, hogy felforr?s?tottam az olajat ?s amikor beletettem a l?ngost, cs?kkentettem a h?m?rs?kletet, majd a m?sik oldaln?l ?jra feler?s?tettem.
Csipesszel szedtem ki az olajb?l, alaposan lecs?p?gtettem, rengeteg pap?rt?rl?re szedtem ?s m?g egyes?vel is leitatgattam ?vatosan, a k?t tenyerem k?z? fogott pap?rt?rl?vel.

Amit t?nyleg ut?lok, az az olajszag. Megj?ttek B?lint?k, ?s besz?lgett?nk, k?zben Debussyt hallgattunk, ez?rt nem kapcsoltam be a p?raelsz?v?t... Hi?ba az alapos szell?ztet?s este is k?tszer ?s m?r ma reggel is, ?n (legal?bbis az agyam...) m?g mindig ?rzem... nna, de eccer?l?nk :D

szeret?nk savany?s?got enni hozz?, ?s persze volt, aki B?lint f?zte s?rt is ivott, de azt nem f?nyk?peztem ide

nagyon sz?p leveg?s lett
K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.





Folytats a blogon ... https://hogymegtudjuknezni.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s