Kéksajtos õszi saláta bulgurral és dióval/Herbstsalat mit Bulgur und Weintrauben

2017-10-06

sponsored links

(Rezept unten auch auf Deutsch)

Bármelyik nyûgös, hideg estére kiváló vacsora ez az immunerõsítõ, ízletes saláta, ami pikk-pakk hamar elkészíthetõ. Én a héten már másodszor állok neki...
Hozzávalók 3-4 személyre:
1 ek ghee (ghí), vagy vaj
1 hagyma
1 ek barna cukor
13 dkg bulgur
5 dkg tisztított dió
4 dkg akácméz
10 dkg magnélküli sz
õlõ
1 marék bébispenót
10 dkg kéksajt
só, bors

A bulgurhoz képest dupla mennyiségû vizet felforralunk, kissé megsózzuk, beleszórjuk a bulgurt és 10 perc alatt fedõ alatt, alacsony hõfokon készre fõzzük.
A ghee-t/vajat egy serpenyõben megolvasztjuk és a megpucolt, vékonyan felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk benne. Megszórjuk a cukorral, pár perc alatt karamellizáljuk. Hozzákeverjük a megfõtt bulgurhoz és hûlni hagyjuk.
Mikor a bulgur már teljesen kihûlt, hozzákeverjük a durvára darabolt diót és a leszemezett szõlõt.
Rácsorgatjuk a mézet és óvatosan összekeverjük.
A kélsajtot belemorzsoljuk, majd a végén a megmosott bébispenóttal tálaljuk. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

***
 Zutaten für 3-4 Personen:
1 EL Ghee
1 Zwiebel
1 EL Brauner Zucker
130 g Bulgur
50 g Walnüsse
40 g Akazienhonig
100 g kernlose Trauben
1 Handvoll Babyspinat
100 g Blauschimmelkäse
Salz, Pfeffer
Zwiebel in feine Ringe schneiden. Ghee in einer Pfanne schmelzen und die Zwiebel bei schwacher Hitze mit dem Zucker einige Minuten karamellisieren lassen. Bulgur mit der doppelten Menge Wasser etwa 10 Minuten köcheln lassen. Anschließend Zwiebel dazu­geben, salzen und kühl stellen.
Wenn es völlig ausgekühlt ist, Walnüsse und Trauben daruntermischen. Honig über den Salat geben.
Blauschimmelkäse in Stückchen schneiden. Salat mit gewaschenem Babyspinat und dem Käse anrichten. Mit Salz und Pfeffer würzen.

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2017/10/keksajt...

sponsored links

Keres?s