Különleges csokis mignon (édes-savanyú)

2014-06-04

sponsored links

Hozzávalók:csokismignon0

  • 2 db nagyon érett avokádó
  • 2 db citrom – héj nélkül, egyébként egészben
  • Xukor0 4x – 2 dkg –> lapos evõkanállal – Nem tévedés!
  • Agar-agar szálak egy marokkal vagy 2 zacskó színtelen tortazselé kb. 1,5 dl vízben feloldva
  • 10 dkg 90%-os étcsokoládé kb. 1 dl vízben, vagy valamilyen magtejben feloldva

Elkészítés:

  • Robotgépben, vagy készi mixerrel õröld össze az avokádók húsát, a 2 db citromot, tegyél bele ízlés szerint ízesítést
  • Édesítésre azért választottam az eritrittel elkevert steviát, mert a savanyú íz miatt erõs ízesítésre volta szükség! A stevia íze nem fog érzõdni!
  • Keverd össze a felolvasztott, majd lehûtött zselatinnal a gyümölcsös alapot
  • Szilikonos formákat tölts meg a keverékkel, és várj míg megdermed
  • Ha a massza túl folyós lenne, akkor bátran keverj hozzá további zselatint!
  • A formából kiborított mignokat vond be a folyadékban felolvasztott csokoládéval

Nekem nagyon ízlik a végeredmény. Egy bonbon kalóriaértéke minimális. Az íz üdítõ. Aki nem szereti az édes-savanyú ízt, annak szokatlan lesz!

csokismignon1csokismignon2


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22890

sponsored links

Keres?s