Körtés ? diós kefires kevert süti

2014-05-05

sponsored links

Ezt ettem Éci facebook oldalán láttam egy süti fotóját, aminek a receptje Nyamm oldaláról ered, ami pedig Õrülten jótól. Én meg csavartam rajta még egyet, csak, hogy legyen mit kibogozni. ;)

Körtével, dióval és frissen reszelt szerecsendióval sütöttem meg, egy kis citromhéjjal és citromlével. Tuti recept! Habkönnyû tészta, nem fullad meg tõle az ember, még akkor sem, ha tömi magába.

Elõkészítés: kb. 15 perc (ha nem lusta az ember mindent szépen kikészíteni)

Sütési idõ: kb. 45 perc (vagy tûpróbáig)



kortes_dios_kefires_kevert_suti (10)



Hozzávalók (30×25 centis tepsihez):

450 g kefir

4 tojás

35 dkg vilmoskörte (hámozott, kimagozott mennyiség)

9 dkg liszt

1 tk. sütõpor

9 dkg búzadara (aka gríz)

9 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 púpozott mk. szerecsendió

0,5 dl étolaj

csipet só

1 citrom reszelt héja és leve

2 ? 3 marék dió durvára aprítva

A tepsit kibéleltem sütõpapírral. A sütõt elõmelegítettem 170 fokra. A körtéket meghámoztam, majd kb. fél centis kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlé felével és alaposan összeforgattam. A diót késsel durvára vágtam.

A 4 tojást egyenként egy nagy keverõtálba ütöttem, majd a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra kevertem. Ezután hozzáadtam a kefirt, az olajat, a lisztet, a csipet sót, a sütõport,  a szerecsendiót és a búzadarát, és egynemûre, csomómentesre kevertem egy kézi habverõvel. Én a citromlé másik felét is hozzákevertem, így a massza is kissé savanykás lett. Híg, folyós állagú tésztát kaptam.

Az egészet a sütõpapíros tepsibe öntöttem, a tetejére tettem egyenletesen a körtét, majd megszórtam a dióval. Egy kanál nyelével bele is kevertem a tésztába. A tepsit az elõmelegített sütõbe tettem és 40 ? 45 percig sütöttem. 35 perc után tûpróbával ellenõriztem, még ráragadt a tészta, ezért hagytam még bõ 5 percig sülni.

Komolyan, nagyon finom lett és még másnap is tökéletes volt az állaga. A körtét le is reszelhetitek, ha valaki jobban szereti a kevésbé darabos állagot.

A facebook-on is ott vagyok, méghozzá itt. :)

kortes_dios_kefires_kevert_suti (11)


Innen is szemezgethettek




osszesitett 3
Brokkoli fûszeres morzsával


citromos_petrezselymes_csirke (7)
Citromos petrezselymes csirke



Sült túrótorta karamellizált cukorral


rebarbaras_pite (20)
Rebarbarás pite




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/05/05/kor...

sponsored links

Keres?s