Könyvajánló : Václav Malovicky , Svejk Útleíró Szakácskönyv

2014-02-06

sponsored links

 A Váncza-projectem  alatt számtalan régi és érdekes szakács könyveket kaptam, ismerõseimtõl és olvasóimtól egyaránt. 
Amit itt is szeretnék nekik megköszönni. 
A lányom Bianka, nagy rukkola függõ ahol számtalan könyv cserél napról napra gazdát. 
 Svejk Útleíró Szakácskönyve is egy ilyen ( ahogy a rukkulók hívják ) happolás útján jutott hozzánk el. 
Ha nem ismernétek ezt a remek könyvcserét, de szeretnétek róla többet tudni akkor 
ezen a linken tájékozódhattok  mi is pontosan ez a könyvcsere!

A napokban olvastam ki a könyvet és feltétlenül megszerettem volna veletek osztani az élményeimet.
( Remélem jó néven veszitek a könyvajánlásaimat, mert még számtalan könyv csücsül a polcon amibõl szeretnék sok sok finomságot készíteni és a blogba feljegyezni . )

Visszatérve . . .  a könyv Svejk, a derék katona híres regénybeli állomáshelyeinek, vendéglõit, éttermeit,fogadóit mutatja be, a Monarchia -városait sorra járja végig.
Régi híres recepteket, mutat be számtalan jó tanáccsal ellátva és különbözõ érdekes kis történeteket fûz minden recept mellé.
A régvolt idõk receptjei nem diétázóknak, hanem az ínyencségeket kedvelõknek ajánlanám.

Elsõként egy Délcseh leves receptet készítettem el, ami hazájában nagyon ismert és sokan szeretik.
 Mivel már sokat hallottam róla de még soha nem készítettem el gondoltam a Kulajdaleves lesz az elsõ.
Egyáltalán nem bántam meg hogy ráesett a választásom , mert nagyon finomra sikerült és mindenki megvolt az ízével elégedve.
A receptet ezután a bejegyzés után fogom nektek posztolni és kíváncsian várom mit is fogtok hozzá szólni!



Václav Malovicky

Svejk Útleíró Szakácskönyv (Könyv) ismertetõje

,, Egy szokatlan vállalkozás eredménye és igazi közép-európai kuriózum ez a könyv.
 Mert hát mire is vállalkozott a szerzõ? Nem kevesebbre, mint összegyûjteni, felkutatni, megírni és átnyújtani a nyájas olvasónak azon ételek receptjeit, elkészítési módjait, amik a Svejk-ben, ebben a kultikussá lett könyvben csak egy-egy említés szintjén tûnnek fel.
 És persze nem feledkezett ám el az italokról sem! Hiányt pótol tehát ez a könyv, mert mostantól nem kell álmatlanul forgolódnunk, ha tudni akarjuk az igazi kulajdaleves, a pramborka, a legkülönfélébb knédlifajták vagy éppen a balkáni csirkepiláf elkészítésének titkát. Sõt, nem marad el az osztrák, a lengyel, a galíciai konyha remekeinek ismertetése sem. És nekünk, magyaroknak külön érdekes lehet, hogy egykori monarchiabeli sorstársaink, a csehek mit és mennyit tudtak, tudnak rólunk, különösen a hazai kulináris élvezetekrõl. Akkor hát olvasásra és kalandra fel, kedves olvasó! A konyhai fõzõcskézésben kiszáradt torkokat pedig jófajta sörrel vagy Svejk speciális italelegyével javasoljuk leöblíteni, melynek mibenléte szintén kiderül e kis könyvbõl? És ne feledjék: 
?Aki ebbõl a szakácskönyvbõl 100 esztendeig fog sütni-fõzni, az garantáltan magas kort él meg!?

UI:
Ha felkeltettem érdeklõdéseteket a könyv iránt keressetek rá a neten, számtalan helyen meglehet vásárolni:))

Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/02/konyvaj...

sponsored links

Keres?s