Könyvajánló- Unofficial Harry Potter Cookbook- avagy szakácsköny Harry Potter világából

2014-03-31

sponsored links

Itthon sajnos nem kapható ez a szuper könyv, de a lányom, mivel Harry Potter rajongó nagyon szerette volna kipróbálni a benne lévõ recepteket így megrendeltük Amerikából neki meglepetésként.

Nagyon örült neki, rögtön be is állított a konyhába fõzni.
Minden recept angolul van benne, az ottani mértékegységgel így szükség van rá, hogy együtt fõzzön és süssön velem ha szeretné megízlelni Harry Potter étkeit.
Sajnos a lányom nem egy konyhatündér, de reménykedem hogy közös fõzésünk kedvet csinál neki és bátran fog egyedül is fõzõgetni ezután.



A könyvben több mint 150 recept található, az egyszerû édességektõl kezdve a bonyolult sültekig minden megtalálható benne.
Minden egyes receptnél található pontos utalás, hogy a Harry Potter sorozat melyik fejezetén alapul.
Mivel a receptek pontosan sosem hangzanak el, illetve az írónõ sem írta le egyiket sem, csupán a nevüket és egy-kettõt igen pontosan körülírt, ám az mégsem pótolja a teljes leírást.
Egy amerikai háziasszony Dinah Bucholz alkotta meg a recepteket a mesébe illõ ételekhez,
Õ is nagy rajongója a sorozatnak, és mindig kíváncsi volt, hogy valójában milyenek is lehetnek ezek a furcsábbnál furcsább nevû édességek és ételek.
Egy napon aztán elhatározta, hogy szakácskönyvet ír belõle, ami bár nem egy hivatalos könyv, hiszen nem az írónõ írta.
Ennek ellenére külföldön nagy sikere van, sokáig vezette az eladási listákat de itthon sajnos sosem került nyomtatásba.

Biztosan fognak belõle receptek készülni, amikrõl természetesen bejegyzések is fognak születni, amiket a lányommal közösen fogunk megírni, hiszen õ jól tud angolul, és szinte kívülrõl tudja a történeteket, amik a receptekhez kapcsolódnak, én meg jól sütök ,fõzök.

Remélem felkeltettem az érdeklõdéseteket és vannak köztetek olyanok, akik szintén szeretik Harry Potter mágikus világát és szívesen készítenék el otthon egy-egy kedvenc jelenetükhöz kapcsolódó finomságokat.

Elsõ receptünk a könyvbõl, egy igen finom és könnyen elkészíthetõ hagymaleves és a hozzávaló kenyér, melyeket Mrs. Weasley tálalt fel a Félvér Herceg c. könyvben, amikor Harry végre megérkezik az Odúba.

Hamarosan posztolom nektek:, a hozzá kapcsolódó kis történettel ))


Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/03/konyvaj...

sponsored links

Keres?s