Könyvajánló ? recepttel
sponsored links
Újabban egyre jobban érdekelnek az olyan ételek, amik egészségesek, mégis változatosak és finomak.
Nemrég az egyik kedves ismerõsöm, Hadarik Rita (aki nem mellesleg gasztroblogger és a Köles étterem vezetõje) írt egy gluténmentes receptekkel teli könyvet. A címe Egészséges ínyencfalatok, amit (nem csak) lisztérzékenyeknek szánt. Mindenkinek, aki kicsit oda szeretne figyelni magára, a családjára, de nem szeretné megvonni magától a finom ételeket. Éppen szemezgettem vele az egyik webshopban, mikor kaptam Ritától egy példányt, hogy olvassam el és véleményezzem.
Nagyon megtetszett már a borító is. Az elsõ oldalakon csokorba vannak szedve azok az élelmiszerek, amik beilleszthetõk a gluténmentes diétába, emellett sok tanács és érdekes tudnivaló. Összességében véve egy étvágygerjesztõ fotókkal teli, egyszerû, de nagyszerû recepteket tartalmazó könyvet tarthattam a kezemben, amibõl rögtön el is készítettem két ételt.
Nekem nagyon ízlettek, sõt, nyugodt szívvel ajánlhatom a kevésbé gyakorlottaknak is.
A könyvhöz itt juthattok hozzá, egyelõre még bevezetõ áron: T.bálint Kiadó
És a receptek:
Magyaros csicseriborsó fõzelék
(56. oldal)
Hozzávalók 4 fõre:
1300 g elõfõzött (konzerv) csicseriborsó
Só
2 babérlevél
1 ek olaj vagy zsír
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott ek pirospaprika
1 tk paradicsompüré
Zöldségalaplé vagy víz
2 ek barnarizs-liszt (én csicseriborsó-lisztet tettem)
A csicseriborsót leöblítjük, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A zsiradékon feltesszük a hagymát, megsózzuk, kevés vizet többször hozzáöntve teljesen puhára pároljuk. Megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi bõven ellepi. Ismét kissé sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és addig forraljuk, míg fõzeléksûrûségû lesz.
(Édes)burgonya-krokett
(62. oldal)
Hozzávalók 4 fõre:
500 g (édes)burgonya
Só, bors
1 tojás
100 g csicseriborsó-liszt
Bõ olaj a sütéshez
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágva puhára fõzzük. Mikor kihûlt, összetörjük, összekeverjük a tojással, 5 dkg csicseriborsó-liszttel (vagy még adjunk hozzá, amíg vizes kézzel alakítható lesz), sózzuk, borsozzuk. Kis hengereket formázunk belõlük, megforgatjuk a maradék lisztben és bõ olajban kisütjük.
Enrique után szabadon
Szovjet kaják
Femina receptolimpia
Sütõtökkrémleves ? háromszor
Nemrég az egyik kedves ismerõsöm, Hadarik Rita (aki nem mellesleg gasztroblogger és a Köles étterem vezetõje) írt egy gluténmentes receptekkel teli könyvet. A címe Egészséges ínyencfalatok, amit (nem csak) lisztérzékenyeknek szánt. Mindenkinek, aki kicsit oda szeretne figyelni magára, a családjára, de nem szeretné megvonni magától a finom ételeket. Éppen szemezgettem vele az egyik webshopban, mikor kaptam Ritától egy példányt, hogy olvassam el és véleményezzem.
Nagyon megtetszett már a borító is. Az elsõ oldalakon csokorba vannak szedve azok az élelmiszerek, amik beilleszthetõk a gluténmentes diétába, emellett sok tanács és érdekes tudnivaló. Összességében véve egy étvágygerjesztõ fotókkal teli, egyszerû, de nagyszerû recepteket tartalmazó könyvet tarthattam a kezemben, amibõl rögtön el is készítettem két ételt.
Nekem nagyon ízlettek, sõt, nyugodt szívvel ajánlhatom a kevésbé gyakorlottaknak is.
A könyvhöz itt juthattok hozzá, egyelõre még bevezetõ áron: T.bálint Kiadó
És a receptek:
Magyaros csicseriborsó fõzelék
(56. oldal)
Hozzávalók 4 fõre:
1300 g elõfõzött (konzerv) csicseriborsó
Só
2 babérlevél
1 ek olaj vagy zsír
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott ek pirospaprika
1 tk paradicsompüré
Zöldségalaplé vagy víz
2 ek barnarizs-liszt (én csicseriborsó-lisztet tettem)
A csicseriborsót leöblítjük, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A zsiradékon feltesszük a hagymát, megsózzuk, kevés vizet többször hozzáöntve teljesen puhára pároljuk. Megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi bõven ellepi. Ismét kissé sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és addig forraljuk, míg fõzeléksûrûségû lesz.
(Édes)burgonya-krokett
(62. oldal)
Hozzávalók 4 fõre:
500 g (édes)burgonya
Só, bors
1 tojás
100 g csicseriborsó-liszt
Bõ olaj a sütéshez
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágva puhára fõzzük. Mikor kihûlt, összetörjük, összekeverjük a tojással, 5 dkg csicseriborsó-liszttel (vagy még adjunk hozzá, amíg vizes kézzel alakítható lesz), sózzuk, borsozzuk. Kis hengereket formázunk belõlük, megforgatjuk a maradék lisztben és bõ olajban kisütjük.
Hasonló bejegyzések:
Enrique után szabadon
Szovjet kaják
Femina receptolimpia
Sütõtökkrémleves ? háromszor