Könyvajánló ? recepttel

2014-08-15

sponsored links

Újabban egyre jobban érdekelnek az olyan ételek, amik egészségesek, mégis változatosak és finomak.

Nemrég az egyik kedves ismerõsöm, Hadarik Rita (aki nem mellesleg gasztroblogger és a Köles étterem vezetõje) írt egy gluténmentes receptekkel teli könyvet. A címe Egészséges ínyencfalatok, amit (nem csak) lisztérzékenyeknek szánt. Mindenkinek, aki kicsit oda szeretne figyelni magára, a családjára, de nem szeretné megvonni magától a finom ételeket. Éppen szemezgettem vele az egyik webshopban, mikor kaptam Ritától egy példányt, hogy olvassam el és véleményezzem.

egeszseges-inyencfalatok-borito_final_screen

Nagyon megtetszett már a borító is. Az elsõ oldalakon csokorba vannak szedve azok az élelmiszerek, amik beilleszthetõk a gluténmentes diétába, emellett sok tanács és érdekes tudnivaló. Összességében véve egy étvágygerjesztõ fotókkal teli, egyszerû, de nagyszerû recepteket tartalmazó könyvet tarthattam a kezemben, amibõl rögtön el is készítettem két ételt.

Nekem nagyon ízlettek, sõt, nyugodt szívvel ajánlhatom a kevésbé gyakorlottaknak is.

A könyvhöz itt juthattok hozzá, egyelõre még bevezetõ áron: T.bálint Kiadó

És a receptek:

DSC_1544s

Magyaros csicseriborsó fõzelék



(56. oldal)



Hozzávalók 4 fõre:

1300 g elõfõzött (konzerv) csicseriborsó



2 babérlevél

1 ek olaj vagy zsír

1 közepes hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csapott ek pirospaprika

1 tk paradicsompüré

Zöldségalaplé vagy víz

2 ek barnarizs-liszt (én csicseriborsó-lisztet tettem)



A csicseriborsót leöblítjük, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A zsiradékon feltesszük a hagymát, megsózzuk, kevés vizet többször hozzáöntve teljesen puhára pároljuk. Megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi bõven ellepi. Ismét kissé sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és addig forraljuk, míg fõzeléksûrûségû lesz.


(Édes)burgonya-krokett

(62. oldal)

Hozzávalók 4 fõre:

500 g (édes)burgonya

Só, bors

1 tojás

100 g csicseriborsó-liszt

Bõ olaj a sütéshez



Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágva puhára fõzzük. Mikor kihûlt, összetörjük, összekeverjük a tojással, 5 dkg csicseriborsó-liszttel (vagy még adjunk hozzá, amíg vizes kézzel alakítható lesz), sózzuk, borsozzuk. Kis hengereket formázunk belõlük, megforgatjuk a maradék lisztben és bõ olajban kisütjük.

DSC_1538s


Hasonló bejegyzések:




O
Enrique után szabadon


DSC_0913s
Szovjet kaják


O
Femina receptolimpia


DSC_1228s
Sütõtökkrémleves ? háromszor




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s