Könnyû kézzel - tavaszi chocoMe kollekció

2014-04-01

sponsored links

A chocoMe bemutatja: az új, tavaszi kollekciót.

Pár évvel ezelõtt fedeztem fel s írtam is róla, s azóta nyomon követem, illetve néha kóstolom is a finomságaikat. Kézmûves, egyedi csokoládék, raffinált újítások, laza, könnyû kézzel felpakolt milliónyi feltét. Feltétel nélkül. Akkor egy szépségverseny volt az apropó, most pedig a tavaszi újdonságok.

A kóstolóból jutott pár munkatársamnak, illetve a Bistro állandó vendégeinek is, akik persze a legfõbb kritikusok is.



Raffinée Pekándió RF104
Sós-vaníliaporos, karamelles tejcsokoládéval bevont pekándió hántolt ostyával

Ez nem a hagyományos, táblás csokoládé, hanem az alapanyagok új ötvözete, a tavaly bevezetett Raffinéé kollekció új darabja.....

"A sûrûn kavargó karamelles csokoládé és a krémes tejcsokoládé édes nászát Tahiti szigetérõl származó vaníliaporral és õrölt tengeri sóval tették még egzotikusabbá. A pekándiók ebben a csokoládéfolyamban mártóznak meg, majd hántolt ostyahalomba hemperegnek."

Vélemény a kóstolóktól: "Ez sós. Ez olyan perverz.A szó pozitív értelmében" . Nekem a kedvencem lett. Pont az édes-sós egyensúly miatt.








Carré - a kis tábla

Fekete szeder, meggy, málna, étcsoki
"Bár a méret változott, a cél ugyanaz maradt: a legfinomabb belga csokoládékra kézzel felhelyezni a világ 20 országából gondosan összeválogatott, legjobb minõségû feltéteket, elkészítve ezzel a legkülönlegesebb íz-összeállítású csokoládétáblákat."  


Cukormentes


"Hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládé alapanyaga egy harmonikusan telt, összetett ízvilágú, 53,9% kakaótartalmú, speciális belga étcsokoládé, mely válogatott kakaóbab-szemekbõl, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítõ maltitólból készült. A cukormentes csokoládék ötféle ízösszeállításban 2014. márciustól elérhetõek 50g-os kiszerelésben."

Vélemény a kóstolóktól: "Ez az, ez nagyon betalált. De hogy lehet, hogy csak 2 gr szénhidrát van benne? Még, akarok! Olyan édes." Nekem a tömény, harmónikus, nem túl édes étcsokoládé egyensúly ízlett benne legjobban.



Vörös áfonya, pisztácia, fahéj és pekándió

A liofilizált áfonya mindig hálás és jó párosítás a csokoládékkal, pláne ha étcsokiról van szó. A pisztáciát is alapvetõen egy sós ízzel párosítjuk. Egyszer ettem valódi szicíliai pisztácia fagyit, az is ilyen érdekes, érdes, sós íz volt. Tökéletes és karakteres.

Vélemény a kóstolóktól: mivel a cukormentes magasra tette a lécet, ez legfõképp nekem maradt meg. Esténként egy kocka, méltó korona volt a nap végére. Még fogmosás után is. Persze csak vicceltem :)








Pekándió, sós vanília, karamell pasztilla, tejcsoki

Folytatva az új hagyományt, a sós, karamellás vonalat, ez a csoki is ínyenc kategóriát képvisel.A tejcsoki maga ellapul a többi íz mellett. Magam és a Bistro vendégei között egyöntetûen az étcsoki és a magas kakaó tartalom viszi a pálmát.

Folytats a blogon ... beastie-bistro.blogspot.com/2014/04/k...

sponsored links

Keres?s