Köménymagos-sós kocka

2014-06-15

sponsored links










Ma mindenképpen sütni szerettem volna. A gulyásleves után egy gyors, egyszerû, sós rágcsálnivalót gondoltam, amire még délután is rájárkálhat az ember. Ez lett belõle. Kitûnõen csúszik utána egy korsó jéghideg sör.


Elkészítési idõ: 80 perc


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk só
  • 1 mk törött bors

tetejére:

  • 1 ek egész kömény
  • durva szemû só


Elkészítése:

  1. A lisztbe belekeverjük a sót és a törött borsot, összemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáit és a tejfölt, sima tésztává gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagolva a hûtõben 1 óra hosszat pihentetjük.
  4. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tetejét megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, egyenletesen megszórjuk a köménymaggal és a sóval.
  5. Éles késsel vagy derelyemetszõvel egyforma négyzetekre vágjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Elõmelegített sütõbe tolva szép pirosra sütjük.





Jó étvágyat!




kilóg a "lóláb" ... 




... a tulajdonos ...  Pindi, aki  - Bolditól eltanulva - szintén a madáretetõbe menekül a forróság  elõl. 











Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/06/kom...

sponsored links

Keres?s