Köménymagos minipogik

2014-07-23

sponsored links

Töredelmesen bevallom ezt a sós finomságot még korábban készítettem, de még csak most kerül fel a blogra. 
Gyakran benézek egyik kedvenc bloggertársam, Nea oldalára, ahol csupa gyönyörû, ínycsiklandozó finomságok kínáltatják magukat. Amikor megláttam a Köménymagos-sós kockáit, tudtam, hogy biztosan kipróbálom. Miért lett mégis minipogi? Sajnos a pihentetés után picit lágy maradt a tészta és nem boldogultam a kockára vágással. De nem estem kétségbe, elõkaptam a legkisebb pogácsaszaggatómat, alaposan beliszteztem és már sorakoztattam is a tepsibe.
Nagyon kapós volt, Párom köménymag rajongó, ízlett neki is. Elég sok lett, mert rögtön dupla adaggal indítottam, ezért a gyerekek kedvéért egy keveset szezámmaggal szórtam meg.


Hozzávalók:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*12 dkg margarin
*2 tojás sárgája
*2 dl tejföl
*1 tk só
*1 csapott kk õrölt bors
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*2 kk köménymag
*Kevés durva szemû só

A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a sót és a borsot. Elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Becsomagolva legalább 1 órát a hûtõben pihentetjük.
Erõsen lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy lisztbe mártott kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy tojás felvert fehérjével, megszórjuk köménymaggal és durva szemû sóval.
Elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
 



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/07/komen...

sponsored links

Keres?s