Köménymagleves csurgatott tojással

2014-01-09

sponsored links

Köménymagleves csurgatott tojással

Gyermekkoromban nagyanyám gyakran fõzött köménymaglevest, többnyire tojás nélkül. Akkor hosszú idõre megutáltam ezt az ételt. Felnötként, bár a levest továbbra sem ettem, a köményt mégis megkedvelte, számos ételt ma már nem is tudok elképzelni nélküle.Gondoltam kipróbálom. Nagy meglepetésemre egész ízletesnek találtam. De azt azért nem állítom, hogy kedvencem lett, s hogy sûrûn szerepeli fog az asztalomon.

Hozzávalók :
  • 1 kk köménymag
  • 1 db kicsi vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 tk ecet
  • 1 db tojás
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika 
  • 1 szelet rozskenyér
Elkészítés:

A hagymákat aprítom. A tojást összekeverem.

Egy edényben az olajon kipattogtatom a köménymagot, hozzáadom a hagymákat. Majd  üvegesre pirítás után, sózom, borsozom, rászórom a lisztet. Amikor már megbarnult, leveszem a tûzrõl, megszórom piros paprikával,  felöntöm vízzel (kb. 8 dl), s hozzáadom az ecetet. . Visszateszem a tûzhelyre, felrottyantom, belecsurgatom a tojást.

Közben megpirítom a kenyeret.

Tálaláskor merek a tányérba a levesbõl, s ráteszem a kockára vágott kenyeret.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/01/kome...

sponsored links

Keres?s