Kókuszos szelet ? kevert sütemény
sponsored links
Mostanában folyton ilyet kell sütnöm. Ó, én szegény. A gyerekek nem igazán kedvelik a túlbonyolított, habos-krémes süteményeket. Õk az egyszerû ízekre buknak. Ez a kevert, joghurtos alapú sütinek az elkészítésében pedig õk is részt tudnak venni ? dupla élvezet.
A méricskéléssel sem kell sokat veszõdni, mert a joghurtos doboz pont jól mûködik az arányok meghatározásánál.
Ha pedig a hozzávalókat veszem sorban, tulajdonképpen nem is olyan rossz dolgok vannak benne. Oké, kalóriában elég komoly cucc, ha az egészet összeadjuk, de viszonylag kis kockákra lehet vágni ;)
Természetesen lehet bele tenni sok-sok gyümölcsöt, például meggyet, málnát, õszi vagy sárgabarackot is. A felére most egy kis narancsos keserû csokit is szórtam, a felnõtt vendégek kedvéért. Szóval a variációk gyakorlatilag végtelenek ? mentsétek le ezt az alapreceptet!
Hozzávalók: 2 kis pohár joghurt (2x125 grammos doboz), 5 tojás, 1 pohár olívaolaj, 1,5 pohár barna nádcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 pohár kókuszreszelék (100 g), 1 pohár liszt, 1 kiskanál sütõpor.
Elkészítése: A sütõt elõmelegítettem 180 fokra.
Egy nagy keverõtálba beleütöttem az egész tojásokat, beleöntöttem a joghurtot, olajat, cukrokat. Ezt alaposan elkevertem, hogy a tojás és az olaj szépen összeálljon. Ekkor beleszórom a kókuszt, lisztet és a sütõport. Még egyszer átkeverem.
Meglehetõsen folyékony marad így is a nyers tészta, tehát könnyû átönteni a sütõpapírral kibélelt közepes méretû tepsibe.
Ha szeretnénk tenni rá gyümölcsöt vagy csokit, azt most kell rászórni.
Kb. 20-22 percet kell csak sütni. A teteje picit megpirul, teljesen átsül, de finom szaftos, puha tészta marad a végeredmény.